Omáčka horčicová

  • 10 g masla
  • 15 g hladkej múky
  • 10 g mrkvy
  • 10 g zeleru
  • 10 g petržlenu
  • 10 g cibule,
  • 1 Nutridrink s neutrálnou príchuťou(200 ml)
  • ½ kocky bujónu
  • horčica
  • celé korenie
  • soľ
  • cukor
  • ocot

Na masle osmažíme na kúsky nakrájanú zeleninu a drvené korenie. Zasypeme múkou a pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme vývarom z bujónu, rozšľaháme a osolíme. Za stáleho miešania varíme asi 20 minút. Hustú omáčku zriedime Nutridrinkom, vmiešame horčicu a precedíme. Dochutíme cukrom a octom.

Príprava trvá: 30 minút.

Energia: 486 kcal, obsah bielkovín: 14 g

Papriková omáčka

  • 1 paprika
  • 30 g cibule
  • 15 g masla
  • 15 g hladkej múky
  • Nutridrink s neutrálnou príchuťou (200 ml)
  • 200 ml kyslej smotany
  • vývar z kostí
  • soľ
  • citrónová šťava

Nakrájanú cibuľu osmažíme na masle, pridáme papriku a necháme speniť. Zaprášime múkou a krátko osmažíme. Zápražku zalejeme vývarom, rozšľaháme, osolíme a varíme na miernom ohni asi 20 minút. Smotanu zmiešame s lyžičkou hladkej múky, vlejeme do vriacej omáčky. Necháme prejsť varom a pridáme Nutridrink. Omáčku rozmixujeme a podávame.

Príprava trvá: 30 minút.

Energia: 764 kcal, obsah bielkovín: 20 g

Paradajková omáčka s paprikami

  • 150 g paradajok
  • ½ zelenej papriky
  • 10 g cibule
  • 15 g oleja
  • 15 g mrkvy
  • 10 g zeleru
  • zelená petržlenová vňať
  • bazalka
  • cesnak
  • 5 g cukru
  • soľ
  • korenie
  • Nutridrink s neutrálnou príchuťou (200 ml)

Nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme nakrájané paradajky, mrkvu a zeler. Podlejeme vodou, pridáme korenie a dusíme do mäkka. Zeleninu prelisujeme, osolíme, pridáme cukor a dusíme až omáčka zhustne. Papriku pokrájanú na kúsky a pretlačený cesnak opražíme na oleji. Papriky musia zmäknúť, potom vmiešame paradajkovú zmes a privedieme k varu. Prilejeme Nutridrink, okoreníme nasekanými bylinkami a zahrejeme (nevaríme). Podávame k mäsám.

Príprava trvá: 40 minút.

Energia: 520 kcal, obsah bielkovín: 17 g

Základná biela omáčka

  • 25 g masla / margarínu
  • 25 g múky
  • Nutridrink s neutrálnou príchuťou (200 ml)
  • 100 ml plnotučného mlieka
  • soľ a korenie na dochutenie

V hrnci rozpustíme maslo, vmiešame múku a pripravíme hladkú zápražku. Zápražku zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme na miernom ohni. Nakoniec pridáme Nutridrink, omáčku zohrejeme na miernom ohni (nevaríme), osolíme a okoreníme podľa chuti.

Energia: 645 kcal, obsah bielkovín: 17 g

Túto omáčku možno použiť ako základ mnohých ďalších omáčok, do ktorých pridávame ďalšie suroviny.

Napríklad:

Syrová omáčka: Pridáme 75 g nastrúhaného syra

Petržlenová omáčka: Pridáme 1 lyžicu nasekaného čerstvého petržlenu

Omáčka z bieleho vína: Pridáme ½ pohára (75 ml) bieleho vína

Hubová omáčka: Pridáme 5 - 6 kúskov húb - nasekaných a osmažených.

 
Infolinka ZADARMO

Po - pi | 8:30 - 16:00
0800 444 006

Logo Nutridrink

PORADŇA ODBORNÍKA O VÝŽIVE V CHOROBE

Otázka od: Nina C. (13. 8. 2017)

Dobry den,mam UC,po porode bol relaps,teraz mam lieky a bio liecbu,ale este to nie je 100%tne.schudla som a ako keby...viac >>

Odpoveď odborníka

Dobrý deň,
dôležité je jesť pravidelne (napr. po 3 hodinách) a pestrú stravu.
Rozhodne sa netreba...

 
 
 

NUTRITEST

 
 
 
Nutridrink - silnejší v boji s ochorením
Nové 4-kusové balenie prípravkov z radu Nutridrink
 
 
 
všetky videá

Video

 

Výživa v chorobe - malnutrícia

spustit video

 

Súťaž

 

Súťaženie je úplne jednoduché. Stačí správne odpovedať na naše súťažné otázky a cena môže byť vaša.

 

VAŠE PRÍBEHY

Toto nie je reklama, toto je zazrak

Tak popisujem Vas produkt - Nutridrink - vyziva vchorobe / mlieck ochutene/, ktore pred mnoharokmi...

pokračovanie príbehu | pravidlá
 
VLOŽIŤ VLASTNÝ PRÍBEH